Bamboo Byte in samenwerking met Echte Bakker Herman Schepers


Bamboo Byte is opgericht aan het begin van het Coronatijdperk. Begonnen als hobby door Laurens en Claudia. Toen de keukenoven full-time aan het branden was, werd het tijd voor wat groters. Daar ontstond de samenwerking met Herman Schepers.

Samen gebruik van de ovens

Sinds augustus 2020 hebben wij het ongelooflijke geluk dat de lokale bakkerij Herman Schepers ons ondersteunt in het opstarten van ons bedrijf. Het samenwerken in de Coronatijd gaat eigenlijk vrij goed. Herman werkt ’s nachts en als hij aan het einde van de ochtend naar huis gaat -en de ovens nog aan staan- komen de Bamboobyters de hoek om.

Granola

Bamboo Byte is een bedrijf in de distributie van granola, zowel zakelijk als privéverkopen. De focus ligt op produceren met natuurlijke ingrediënten en zonder het toevoegen van geraffineerde suikers. Daarnaast zijn de zakken en verpakking klimaatvriendelijk en is zelfs het ‘plastic-window’ in het midden van gerecycled plastic. 

De naam Bamboo Byte

De naam Bamboo Byte is een bewuste keuze. Laurens Weigand: “Wij identificeren het woord ”Bamboo” met alles wat natuurlijk is. Terwijl ”Byte” staat voor het internetbegrip: ”een groep binaire cijfers (meestal acht) die als een eenheid worden gebruikt”. De 8 is een metafoor voor het aantal producten wij gebruiken in elke smaak granola. Dit omdat wij niet willen dat het overgrote gedeelte van granola niet(!) uit havervlokken moet bestaan- om de smaak te optimaliseren. Voorbeeld: Onze cinnamon dream smaak heeft: Havervlokken, Amandelen, Pompoenpitten, Zonnebloempitten, Boekweit, Lijnzaad, Sesamzaad en de natuurlijke honing maakt exact 8″.

Bamboo Byte is vorig jaar als hobby begonnen voor vrienden en familie en distribueert nu granola tot aan alle hoeken van ons land. Zie www.bamboobyte.nl, ook om te bestellen. Bezorging in Sleen is gratis.