In memoriam Gerard de Haan

Op zaterdag 20 mei kregen we het trieste bericht dat Gerard de Haan in zijn slaap overleden is. Gerard, ons maatje en secretaris van het bestuur van Netwerkcafé Sleen.

We zijn in 2015 gestart met het Netwerkcafé. Gerard meldde vrij snel bij ons dat hij wel mee wilde organiseren. Sinds die tijd vormen we met ons drieën het organiserend comité. Vorig jaar zijn we een officiële stichting geworden. Gerard werd secretaris, dat paste goed bij de taakverdeling die we al hadden. 

Als secretaris verzorgde hij bijvoorbeeld de deelnemerslijsten, maar hij was bij al onze activiteiten ook onze spreekstalmeester. Dat kon hij als geen ander: de boel aan elkaar praten op een hele vanzelfsprekende en makkelijke manier. Dat lieten we heel graag aan hem over en hij genoot ervan. 

Bij het organiseren en bedenken van evenementen waren we het altijd snel met elkaar eens. Er ontstond een idee, we spuiden elk wat en kwamen snel tot een taakverdeling. Daarna ging ieder weer door met het eigen werk. Gerard vertelde als we bij elkaar zaten graag over zijn klussen. Er was vaak iets nieuws waar hij enorm enthousiast over kon vertellen. ‘Gdh Multitasking’ bleek een toepasselijke bedrijfsnaam.

Waarin we elkaar goed konden vinden: we maakten afspraken over wie wat zou doen en dat deed een ieder ook. Ook als het niet goed uitkwam. Voor onze jubileumavond afgelopen november had Gerard toegezegd de Pubquiz te maken. Dat kwam bij nader inzien niet zo goed uit, omdat hij de week ervoor voor het werk naar Ierland moest. De Pubquiz kwam er wel, hij besteedde de volledige reistijd aan het voorbereiden en…. er was een quiz! Dat was Gerard. Het kwam voor elkaar.

Woensdag 17 mei was hij namens het Netwerkcafé Sleen nog bij het eeuwfeest van Bouwbedrijf Geugies. En, zoals vaak bij dit soort gelegenheden, bleef hij lang en vertrok als een van de laatste gasten. Want Gerard was van de techniek en van de muziek, maar bovenal van de mensen…..

We gaan Gerard enorm missen en we wensen Marjolein en de kinderen veel sterkte!

Astrid en Géke

Foto genomen in november 2022 door Cavelinda, bedrijfsbezoek bakker