Tegemoetkoming Energiekosten

Met het begin van de lente op 21 maart opent ook de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Is uw mkb-onderneming energie-intensief? Kijk dan of u in aanmerking komt voor TEK. Met deze tegemoetkoming geven we u een adempauze zodat u uw bedrijf toekomstbestendig kunt houden. Vandaag is de regeling officieel gepubliceerd in de Staatscourant.

Misschien heeft u nog vragen over TEK. Daarom lichten we de regeling toe tijdens een webinar op 14 maart 2023. Bent u er ook bij?


TEK aanvragen


Vraag TEK aan van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:

Uw energiekosten bedragen minimaal 7% van uw totale omzet (energie-intensiteitseis); 
U bent mkb’er volgens de mkb-toets van de Europese Commissie; 
U heeft een zakelijk energiecontract dat op naam van uw onderneming is afgesloten; 
Uw onderneming is uiterlijk 31 december 2022 bij KVK ingeschreven. 


Wij verwachten veel aanvragen, dus het kan erg druk zijn. Houd u hier rekening mee? U hoeft niet meteen de eerste dag aan te vragen.

Energie-intensiteit berekenen

Om TEK te ontvangen, moeten uw energiekosten minimaal 7% van uw omzet bedragen. We berekenen dit met uw omzet, de modelprijs voor energie en uw standaardjaarverbruik. Op onze website staan enkele voorbeelden. Er is ook een video met uitleg. Zo schat u in of u in aanmerking komt.

Online webinar op 14 maart

Hoe werkt de regeling precies? Hoe vraagt u aan? Wat heeft u ervoor nodig? Deze en andere vragen beantwoorden we 14 maart 2023 tijdens een online webinar van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt meteen uw vragen stellen. Lees hier meer over en meld u aan. Kunt u er niet bij zijn? Kijk na afloop de webinar terug op www.rvo.nl/tek.

Vragen?

Heeft u een vraag? Wij zijn er voor u. Stel deze dan via onze livechat op www.rvo.nl/tek (klik op de oranje chatballon onder in beeld) of bel naar 088 042 4460. Onze medewerkers staan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur voor u klaar.