Ecologische hovenier

In Erm kwamen we een nieuwe jonge hovenier tegen. Emiel Moree is bioloog, ontwerpt en maakt ecologische tuinen en is bovendien docent. We vroegen hem zich voor te stellen.

Moreeco

Ik ben Emiel Moree, eigenaar van Moreeco. Wij zijn gevestigd in Erm en realiseren en onderhouden op een ecologische manier de tuinen met Moreeco Hoveniers. Tevens zijn wij een onderwijs community met Moreeco Educatie waarin ik als Freelance biodocent educatieve lespakketten voor alle vormen van onderwijs aanbied.

Ons hoveniersbedrijf staat voor groen en diversiteit! De klant, maar ook de natuur is koning. Door op deze manier onze werkzaamheden te verrichten maken en onderhouden we tuinen die voor het gehele ecosysteem goed zijn. De kennis die ik heb als bioloog geeft mij en mijn team goed zicht hoe wij met de natuur moeten omgaan. Daarom staan wij ook klaar voor advies, wij geven u het inzicht en u zult daarmee heerlijk kunnen tuinieren en genieten!

Combinatie hovenier en educatie

Waarom deze combi? Als hovenier weet men veel van tuinen en natuur, maar als docent biologie weet men hoe een leerling leert en hoe we de leerstof kunnen beklijven. Door deze twee bedrijfsconcepten met elkaar te combineren kan er veel meer uit het onderwijs gehaald worden. Doordat we praktische lespakketten aanbieden in vormen zoals gastlessen en projecten laat ik bijvoorbeeld de leerling “de bloemetjes buiten zetten”, in plaats van de hovenier!

Op deze manier zal de bewustwording keren en op verschillende manieren doelen bereikt worden. We hebben al op diverse scholen dit onderwijs mogen geven, om deze duurzame en ecologische concepten aan het licht te brengen zijn wij bezig met de bewustwording van deze en de aankomende generatie.  

Weet wat er leeft, zowel bij de leerlingen als in natuur!

Emiel Moree eigenaar van Moreeco Hovenier – Educatie

www.moreeco.nl | 06-15272313 | info@moreeco.nl

Emiel Moree voor de klas