Bedrijfsbezoeken op en aan de Brink

Een groep van veertig ondernemers uit Sleen verzamelden zich dinsdagavond in MFC De Brink voor het Netwerkcafé. Na een korte introductie kon de jas weer aan, want de groep ging wandelend naar Lalkens Podotherapie.

Werkplaats in de kluis, fotowanden en drukplaat

Ewoud Lalkens en Hillegonda Vos praatten de groep bij over de grote verbouwing die ze hebben gedaan vorig jaar. De ruimtes zijn modern en professioneel ingericht. Aan twee wanden trouwens prachtige foto’s van Sleen, resultaat van een fotowedstrijd die vorig jaar gehouden is, zie https://www.lalkenspodotherapie.nl/verbouwing/uitslag-fotowedstrijd/.

Aandacht was er voor het nieuwe pand, maar ook voor het vak van de podotherapeut. De eigen werkplaats waar zooltjes op maakt worden gemaakt is uniek. De meeste podotherapeuten laten de zooltjes maken, bij Lalkens is het nog echt ambachtelijk. Ook uniek is de plek van de werkplaats: in de kluis. Het pand was namelijk ooit van de Rabobank.

Netwerkcafé op en aan de Brink april 2019

Een ander ambacht is het maken van slippers (3D FITS), speciaal voor mensen die zooltjes nodig hebben en toch zomers schoeisel willen dragen. Hillegonda kan er enthousiast over vertellen. Ambachtelijk werk, maar ook een high-tech ruimte voor loopanalyses. Ewoud gaf een demonstratie van de werking van de drukplaat, die geheel verwerkt is in de vloer, en liet zien wat er gemeten wordt. Interessant om te zien.

SIS

Op naar SIS in het MFC. SIS is gestart op de Meulenakker en sinds 2018 in het MFC gevestigd. Eerst één ruimte, nu worden twee ruimtes gehuurd. Siebren van der Weide, Sandra de Vegt en Wim Brandsema zijn met SIS gestart, na een wat moeilijke start is er nu een heuse groeispurt en telt Sport Initiatief Sleen inmiddels 160 leden. 

Aanwezige ondernemers kregen van SIS twee proeflessen aangeboden, daar gaat een aantal vast gebruik van maken!

Netwerkcafé op en aan de Brink april 2019-2

Die leden hebben de keuze uit 25 verschillende trainingen, verspreid over de zeven dagen van de week. Het aanbod is gevarieerd: Yoga in meerdere variaties, Bootcamps, HIIT, Bodyfit, Hardlopen, PowerWalking en sinds deze maand ook Spinning. De avond van het Netwerkcafé was de eerste lesavond van Spinning. 22 fietsen staan klaar samen met een imposante geluidsinstallatie. Een breed aanbod aan lessen en een grote groep trainers: SIS timmert goed aan de weg. Niet alleen in Sleen. Bootcamplessen zijn ook in Emmen bij het Rensenpark en de Boslaan. Meer op www.sis-sleen.com.

Aanwezige ondernemers kregen van SIS twee proeflessen aangeboden, daar gaat een aantal vast gebruik van maken!

SOS en MFC de Brink

Netwerkcafé op en aan de Brink april 2019-3

SIS deelt achterin het MFC de koffiekamer met SOS. Met SOS gaat het ook goed, zij zijn bezig met een nieuwe Escaperoom. Het wordt druk in het MFC! SOS gaat voor de ondernemers een bedrijvencompetitie starten op de dinsdagavonden in mei. Bedrijven die het leuk vinden om mee te doen: mail naar info@sneakoutsleen.nl en vraag een inschrijfformulier aan. Welk bedrijft wordt Escapekampioen en dingt mee naar de prachtige prijs? 

Het Netwerkcafé Sleen is op 1 april 2015 gestart met een eerste bijeenkomst in het MFC. Leuk om na vier jaar eens weer terug te zijn in het MFC en te zien dat de Brink goed gebruikt wordt!

Netwerkcafé op en aan de Brink april 2019-4

Foto’s: Guido Hansman
Verslag: Géke Mennink