Brownies per Post: mooi ondernemersverhaal

Het Netwerkcafé Sleen had Marjolein Kleine van Brownies per Post te gast. Marjolein heeft in de periode dat ze in Sleen woont een mooi bedrijf opgebouwd. Nu ze afscheid neemt van Sleen vertelde ze op openhartige wijze aan de aanwezigen over haar ervaringen en ondernemerslessen.

Theater de Deel was goed gevuld met ondernemers uit Sleen en opvallend veel mensen uit Noord-Sleen.

Het verhaal van Brownies per Post is een verhaal dat 13 jaar geleden begon met het kopen van de boerderij in Sleen en het plan een hotel te starten in de boerderij. Toen dat plan niet haalbaar bleek gooide Marjolein het over een andere boeg en startte ze met Taart van Toen: een theetuin in combinatie met de verkoop van taarten voor feesten en partijen en high-teas.

Netwerkcafé Brownies per Post november 2018-2

Vanuit de taarten kwam de specialisatie en werd het Brownies per Post. Een succesvol bedrijf dat brownies bakt, feestelijk verpakt en per post verstuurt.

Dank aan Marjolein voor de inkijk in haar bedrijf, haar ondernemerskeuzes en de tips aan het gezelschap. Veel succes gewenst met het uitbouwen van Brownies per Post. 

Netwerkcafé Brownies per Post november 2018-3

Het Netwerkcafé schonk Marjolein een glazen brownie, gemaakt door Annemarie Elberse van Atelier AE. 

De avond werd verder besteed aan nader bijpraten met elkaar. Dat gebeurde aan de hand van foto’s, maar ook tijdens de informele borrel na afloop. Leuk dat er weer een aantal nieuwe deelnemers waren, ook startende bedrijven!

Netwerkcafé Brownies per Post november 2018-4

De volgende bijeenkomst van het Netwerkcafé is de nieuwjaarsborrel op vrijdagavond 11 januari om 20.30 uur bij Theater De Deel. 

Verslag: Géke Mennink
Foto’s: Guido Hansman