Netwerkcafé Sleen: Facebook centraal

Donderdagavond was het tweede Netwerkcafé Sleen voor kleine zelfstandigen. Het thema van de avond was social media en met name: Facebook voor bedrijven. Doe je er wat mee en zo ja hoe en wat?

Met 28 deelnemers was het een druk bezochte avond bij theater de Deel. De ontvangst was met koffie /thee en een overheerlijke brownie van browniesperpost.nl 

Er werd eerst een kort voorstelrondje gehouden vanwege het grote aantal nieuwe deelnemers. 

Bedrijfsadviseur Gemeente Coevorden

Één van de bedrijfsadviseurs van de gemeente Coevorden, Ina Dobben, was aanwezig om te vertellen wat zij(n) voor ondernemers kan doen. Startende ondernemers begeleiden, bedrijfsuitbreidingen, hulp bij vergunningaanvragen, organiseren van bedrijvencontactdagen en bemiddeling. Een groot deel van de aanwezigen wist niet van het bestaan af van een gemeentelijke bedrijfsadviseur. Nuttig dus!

Deskundige Martin Schoemaker over Facebook

Voor het thema ‘social media’ was Martin Schoemaker van Metcc (www.metcc.nl) uit Emmen uitgenodigd. Hij hield een sprankelend verhaal. Eerst over het ontstaan van social media, maar ook over de effecten en de noodzaak van een goede strategie: een kapstok. Een leuk en nuttig verhaal dat uitmondde in een levendige uitwisseling van ervaringen en tips. Het delen van ervaringen en kennis kan verder gaan via Facebook: voor het Netwerkcafé Sleen is een speciale groep aangemaakt.

Speeddaten

Na nog twee rondjes speeddaten: één op één gesprekken om nader kennis te maken, was het tijd voor informeel kletsen met een drankje. Er werd nog lang nagepraat! 

Het Netwerkcafé Sleen krijgt een vervolg in september.

Lees ook: Netwerkcafé Sleen is een feit! (april 2015)