Zevende netwerkcafé Sleen: presenteren

Afgelopen donderdag werd voor de zevende keer het Netwerkcafé Sleen georganiseerd. Vanaf 8 uur ’s avonds verzamelden ongeveer 20 kleine ondernemers uit Sleen en omstreken zich in theater De Deel voor weer een interessante en leerzame avond.

In tegenstelling tot alle andere keren, waarbij steeds werd begonnen met een voorstel rondje, werd de avond deze keer volledig geregisseerd door Anna Heijker. Anna helpt ondernemers en professionals zichzelf zo optimaal mogelijk te presenteren, en dat is iets waar veel “ondernemers” toch tegen op zien. Hoe doe je dat nu, jezelf kort en krachtig presenteren.

Nadat zichzelf had voorgesteld, werd de groep in tweetallen opgedeeld en kreeg een ieder één minuut de tijd om 2 vragen te beantwoorden, daarna werd per tweetal een voorstel rondje gedaan. En nu niet jezelf, maar juist de ander aan de groep voorstellen. “Oeps … we hadden dus goed moeten luisteren, tijdens die ene minuut en die 2 vragen. Nadat iedereen, met een soms wat schaamrood op de kaken en af en toe een lange êêhhhhh, de ander had voorgesteld, name Anna de regie over. In een “power sessie” van 3 kwartier zette Anna de do-s en don’t-s op een rijtje. Er werden veel aantekeningen gemaakt, die vervolgens gereduceerd moesten worden tot 5 steekwoorden, waarmee het grootste deel van de deelnemers toch een “perfect pitch” wist te geven.”

Netwerkcafé powersessie pitchen mei 2016

Zoals gebruikelijk werd het Netwerkcafé afgesloten met een drankje en een hapje tijdens het informele gedeelte.

Meer info over Anna: www.annaheijker.com.   

Netwerkcafé Sleen

Netwerkcafé Sleen, in Sleen, Erm, Diphoorn en Noord-Sleen zijn veel kleine bedrijven. Vaak werkzaam vanuit huis, soms met een kleine bedrijfsruimte, maar niet altijd zichtbaar. Ontmoet elkaar in het Netwerkcafé Sleen bij Theater de Deel. 4-5 keer per jaar organiseren we een avond met een programma. Een thema, bedrijfspresentaties en meer. Natuurlijk is er ruimte om informeel met elkaar te praten. Aan het netwerkcafé is geen lidmaatschap verbonden, per keer kan je bepalen of je er bij wilt zijn.

De 8e editie van het Netwerkcafé Sleen vind plaats op woensdag 14 september.