Zomerse borrel Netwerkcafé

Het was heerlijk terrasweer voor de zomerborrel van het Netwerkcafé Sleen afgelopen vrijdag. Bij de meeste borrels van het Netwerkcafé Sleen is er geen programma, maar dit keer was er een klein programma. De bijeenkomst startte met een demonstratie rietdekken. 

Harjo Keen van Rietdekkersbedrijf Keen uit Sleen was aan het werk tegenover het terras van theater De Deel. Een mooie gelegenheid om wat te laten zien van het rietdekvak. Interessant om te zien. Wat een ambacht!

Rietdekken

Met dit dak zijn ze zes weken bezig en leggen dan rond de 5000 bundels riet. Dank aan Harjo en zijn collega voor deze demo aan het einde van een warme werkweek. 

Netwerkcafé zomerborrel juni 2019-2

Verder was het heerlijk toeven op het terras. Sneak Out Sleen overhandigde de prijs voor de bedrijvencompetitie. De Escape Roomcompetitie van de afgelopen weken is gewonnen door Wieswies. Alle deelnemers van de competitie zijn het erover eens; wat leuk zo’n escaperoom! Dit initiatief heeft veel ambassadeurs voor het spelen van zo’n spel opgeleverd. De prijs voor de winnaar? Zeer toepasselijk; deelname aan de nieuwste Escape Room. Die ruimte is nog volop in ontwikkeling, er wordt nog druk geklust. Na de zomer opent ‘De Bezeten Bruid’. “We verheugen ons erop!”

Sneak Out Sleen over de bedrijvencompetitie

“Maar liefst twaalf teams hebben gestreden om de hoofdprijs en eeuwige room te bemachtigen. De top drie van de bedrijvencompetitie Sleen ziet er als volgt uit:

  1. Wieswies webbouwers ontsnapt in 51 minuten en 16 seconden
  2. Alieke Eising fotografie ontsnapt in 56 minuten en 53 seconden
  3. More Crias (Moniek Ambergen, Renzo Boerma, Chris Ludwig, Astrid Wemmenhove) ontsnapt in 59 minuten en 55 seconden

Jeroen en Géke speelden de escape room met hun kinderen. Een beetje sceptisch startten ze aan de beleving, zo van; ach ik weet niet of die puzzels wat voor ons is. Maar na 5 minuten zien we het team van Wieswies vol overgave aan de slag in de kamer Plata o Plomo, om uiteindelijk dolenthousiast te ontsnappen. Deelnemers hartelijk bedankt voor jullie deelname en enthousiasme.”

Volgend Netwerkcafé

Op 26 september staat het volgende Netwerkcafé weer gepland dus noteer deze datum in de agenda. “We zijn weer bezig met een leuk programma”, aldus de organisatie.

Netwerkcafé zomerborrel juni 2019-3

Foto’s: Guido Hansman/Géke Mennink